Consultanță

consultanta Manuela Tiron psiholog

Health Insurance

Crizele pe multiple planuri din ultimii ani au adus în prim plan necesitatea stimulării mecanismelor organizaționale pentru a crește reziliența în față schimbării, a menține un tonus optim în echipă, a aborda constructiv tensiunile.

În acest caz metoda favorită de lucru este sociodrama. Moreno a dezvoltat inițial sociodrama ca abordare care să îi ajute la depăsirea rigidităților culturale, să creeze ocazii de catharsis colectiv pentru a lăsa loc răspunsurilor și abordărilor noi. Peter Felix
Kellerman, teoretician al sociodramei, o definește ca fiind o cale de a îi antrena pe participanti în activități teatrale specifice pentru a stimula discuții, a explora și genera soluții prin punerea în scenă a situațiilor conflictuale de natură socială. Rollo Browne subliniaza ca se adresează problematicilor educaționale, organizaționale, de justiție socială și chestiunilor guvernamentale pentru a stimula schimbarea socială

Metodologic, sesiunile de sociodramă cuprind următoarele etape:

Încălzirea: cu scopul activarii spontaneității prin crearea unei atmosfere sigure, stimularea conexiunilor dintre participanți, sondarea temelor active în grup, decantarea firului/firelor roșii.

Alegerea temei active în grup: se pornește de la premisa că temele relevante ies în prim-plan, asemenea mecanismelor de autoepurare ale apei. Alegerea temei se face sociometric: prin metode specifice prin care grupul alege tema relevanță. Uneori, când tema este anunțată de la început și reprezintă motivul pentru care grupul s-a întâlnit, se aleg aspectele relevante pe care grupul dorește să le investigheze.

Tranformarea temei într-o interacțiune de tip dramatic și prelucrarea prin metode sociodramatice (rol colectiv-doi sau mai mulți oameni își asumă un singur rol, dând glas diferitelor fațete ale rolului, inversiunea de rol inter-grupuri, doublingul-ce este implicit devine explicit, taggingul, sculptură, investigatorul naiv etc). Nu există scenariu scris, acesta se creează ad-hoc, pe măsură ce se desfășoară acțiunea. Premisa este că, deși situațiile puse în scenă sunt inventate, temele, substratul emoțional și cuvintele-cheie sunt reale și reflectă aspectele esențiale ale temei vizate. Captarea lor și dezvoltarea acțiunii pornind de aici țin de artă, intuiția și experiența facilitatorului. De asemenea, grupul reflectă la nivel micro ce se întâmplă în social la nivel macro.

Procesarea – membrii grupului sunt invitați să exprime ce a fost nou și care sunt pârghiile schimbării. Poate urma o nouă scenă în care posibilitățile ivite sunt puse în scenă în variante ca: varianta ideală, varianta temută, worst case etc.

Pentru a parcurge etapele de mai sus sunt necesare 2-4 ore. Funcționează optim dacă este precedată de sesiuni de analiză a nevoilor constând în interviuri cu toate părțile implicate.

Sesiune demonstrativă Sociodramă

*Inregistrare realizata cu acordul participantilor, cu scopul de popularizare a metodei*

Testimoniale